Brazílie
Produkce kávy v Brazílii představuje přibližně jednu třetinu celosvětové produkce kávy, což z ní činí největšího producenta kávy na světě.
Kontinent
Jižní Amerika
Počet obyvatel
212 553 000
Celková roční produkce (60kg pytle)
67 900 000
Období sklizně
Květen - září
Průměrná nadm. výška farem
600 - 1300 m.n.m.
Průměrná velikost farmy
5 - 20 ha
Brazílie je kávová velmoc
zaměstnávájící miliony lidí.
Káva se v Brazílii poprvé objevila v roce 1720 v jižním státě Paraná, od té doby se stala Brazílie kávovou velmocí. Produkuje více než třetinu světové kávy a pěstování zaměstnává více než 5 milionů lidí v zemi, kteří obhospodařují více než 3 miliardy kávových rostlin.
Nejznámějšími regiony v Brazílii jsou Minas Gerais, Cerrado, Sul de Minas, Sao Paolo, Mato Grosso, Espirito Santo, Paraná, Bahia.
Nejběžnější metodou zpracování kávy v Brazílii, která se používá u přibližně 90% vyrobených arabik, je suchý proces, známý také jako naturální nebo přírodní. Celá kávová třešeň se nejprve vyčistí a poté se rozprostřou v tenkých vrstvách na terasách, aby na slunci vyschla. Modernější farmy nebo zpracovatelské závody využívájí sušící boxy pro maximalizaci kvality.