Naše první Direct trade káva
a navíc geisha
Káva je určena na espresso i filtr
- Karamel
- Vanilka
- Červené ovoce
Mladá farmářka
Joselyn Fallas
La Chelita je rodinná kávová farma, o kterou Joselyn a její rodina pečují již více než 20 let. Joselyn nedávno převzala vedení farmy a zpracovatelské stanice a dohlíží na vše od sklizně až po prodej. Začátky farmaření La Chelity nebyly příliš hladké, vše pro ně bylo nové. Rodina toho o zpracování ani o prodeji kávy moc nevěděla, a tak se v rodině střídali, aby společně experimentovali, učili se a rostli. To, že se nacházeli v Brunce, jižní oblasti Kostariky, která je méně známá co se pěstování výběrové kávy týče, pro ně také znamenalo, že museli překonávat další výzvy. Jak se Joselyn více zapojovala do práce, dala si také za úkol změnit způsob, jakým je káva z Bruncy vnímána v národním i celosvětovém měřítku. Začala spolupracovat s místní komunitou a výsledkem je, že La Chelita vykupuje kávové třešně od svých sousedů a rodin. Joselyn říká: "I když sami nejsme družstvo, věříme v sílu kolektivu.
Začátkem roku 2024 jsme se osobně vypravili na farmu a společně s Joselyn jsme strávili dva dny na jejich malé farmě a společně vybírali z mnoha možností zpracování kávy a odrůd kávovníků, které zde pěstují. Výsledkem je tato naturálně zpracovaná geisha, které k nám doputovala přímo z farmy, tedy Direct trade.
Chápeme a máme živé zkušenosti s tím, co znamená být pěstitelem kávy v tomto regionu, a společně s naší komunitou chceme vybudovat lepší odvětví. A to začíná tím, že našim partnerským zemědělcům zaplatíme za jejich třešně spravedlivou cenu."
Joselyn také sní o tom, aby její komunita rostla díky kávě a nechtěla, aby odkaz kávy v regionu zanikl. "Miluji kávu a káva mi otevřela tolik přátelství. Jsou to přátelé, se kterými jsem denně v kontaktu, a nemohu dopustit, aby kvůli tomu káva zanikla." Joselyn také dodává, že "jednou ze zásadních charakteristik regionu Brunca je, že jsme obklopeni Mezinárodním parkem přátelství (International Park of Friendship), mezi Kostarikou a panamskou hranicí, panenskou půdou a také bohatou flórou a faunou. Je hrdá na mikroklima regionu, které je vhodné pro produkci kávy.