Objevte chuť naší první direct trade kávy z 🇨🇷 Kostariky od mladé farmářky Josellyn || Geisha naturálně zpracovaná  Zjistit víc

Návod na přípravu - Moka konvice

 

Moka konvička je italský vynález ze 30. let minulého století, který funguje na principu tlaku vodní páry. Hliníková konvička je složena ze tří částí. Hotová káva vtéká do vrchní části konvičky, ze které se dá následně rovnou nalít do šálku.

Co budeme potřebovat?

čerstvá
káva

koupit

moka
konvička

koupit

filtrovaná
voda

kvalitní
mlýnek

koupit

šálek
na kávu

Moka konvička popis součástek

Návod na přípravu kávy
pomocí Moka konvice

  1. Do spodní části nalijte vodu až pod přetlakový ventil, ne výš!
  2. Vložte nálevku se sítkem do spodní nádoby.
  3. Naplňte sítko jemně mletou kávou, tak aby bylo plné. Nestlačujte, pouze zarovnejte s okrajem a očistěte kraje.
  4. Přišroubujte horní část konvičky (ujistěte se, že je vloženo těsnění).
  5. Přiveďte k varu. Jakmile začne káva přetékat do horního zásobníku, zmírněte plamen a přiklopte víčko - ústí s oblibou ke konci zaprská.
  6. Ještě před koncem extrakce úplně vypněte, aby nedošlo k připálení ve spodní části.
  7. Servírujte kávu

Tipy pro přípravu

  1. Zkontrolujte, jestli je těsnění čisté a nepoškozené.
  2. Kávu v sítku nestlačujte.
  3. Po vychladnutí řádně vymyjte vodou, každou část zvlášť.
  4. Nemyjte v myčce.

Bezpečnostní upozornění

  1. Neodcházejte při vaření od zdroje tepla!
  2. Uchovávejte mimo dosah dětí!
  3. Nezahřívejte bez vody!
  4. Po uvaření kávy nerozšroubovávejte konvici dokud nevychladne.

Video návody
pro přípravu kávy v moka konvičce 

 

Zpět k ostatním návodům