Jeho celo-keramické provedení se spolu s nezaměnitelným designem V60 stane chloubou vaší kuchyně, kavárny či baru.
Hlavní přednosti Dripperu Hario V60-01
- Keramické provedení skvěle vede teplo a zajišťuje perfektní tepelnou stabilitu po celou délku přípravy kávy.
- V60 je navržený tak, že stěny dripperu svírají úhel 60°.
- Stěny jsou opatřeny vroubky, který napomáhají odvádět nápoj do spodní části dripperu a dále do šálku.
- Vhodné pro mytí v myčce.
- Máte celou extrakci naprosto pod kontrolou. Díky tomu je V60 vhodný pro přípravu tech nejlepších světových káv.
- Varianta 01 je vhodná pro přípravu maximálně 240 ml kávy.
Zajímavosti o dripperu Hario V60-01
- Zdá se Vám název V60 trošku divný nebo nesrozumitelný? V značí tvar dripperu a číslo 60, značí 60° který mezi sebou svírají stěny značící písmeno V.
- Hario V60 je velice individuální záležitost, díky tomu, že máte celou extrakci plně pod kontrolou chutná i stejná káva od různých baristů různě. Najděte i Vy tu Vaši chuť, která bude jen a jen Vaše.
Návod k přípravě kávy pomocí Hario V60-01
- Vložte papírový filtr (doporučujeme Hario) do dripperu s ohnutým filtrem po délce spoje filtru.
- Filtr důkladně propláchněte horkou vodou. Zbavíte se tím "papírové" pachuti kávy a filtr i dripper nahřejete na správnou teplotu.
- Přidejte do filtru kávu. Doporučujeme čerstvě pomletou a také čerstvě praženou. Hrubost mletí je ideální větší než na espresso ale menší než na French Press. Množství kávy 70g/l (cca 18 g / 250 ml.).
- Malé množství vody (nejlépe filtrované o teplotě cca 92-94°C) nalijte do středu namleté kávy a nechtě kávu "kvést" 30-45 s.
- Postupně nalijte zbytek vody do drippu. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem. Tato část by měla trvat 3 min.
Obsah balení:
- Dripper Hario V60-01
- Odměrka na kávu v nezaměnitelném designu V60
Příprava kávy pomocí Hario V60