Varianta pro přípravu 450 ml. kávy. Dripperů je hodně, ale V60 je jen jedno. Hario V60 je vhodný na ty nejlepší kávy světa.
Dripperů je hodně, ale V60 je jen jedno. Hario V60 je vhodný na ty nejlepší kávy světa.
Hlavní přednosti Dripperu Hario V60-02
- V60 je navržený tak, že stěny dripperu svírají úhel 60°.
- Stěny jsou opatřeny vroubky, který napomáhají odvádět nápoj do spodní části dripperu a dále do šálku.
- Vhodné pro mytí v myčce.
- Máte celou extrakci naprosto pod kontrolou. Díky tomu je V60 vhodný pro přípravu tech nejlepších světových káv.
- Varianta 02 je vhodná pro přípravu maximálně 450 ml kávy.
Zajímavosti o dripperu Hario V60
- Zdá se Vám název V60 trošku divný nebo nesrozumitelný? V značí tvar dripperu a číslo 60, značí 60° který mezi sebou svírají stěny značící písmeno V.
- Hario V60 je velice individuální záležitost, díky tomu, že máte celou extrakci plně pod kontrolou chutná i stejná káva od různých baristů různě. Najděte i Vy tu Vaši chuť, která bude jen a jen Vaše.
Návod k přípravě kávy pomocí Hario V60
- Vložte papírový filtr (doporučujeme Hario) do dripperu s ohnutým filtrem po délce spoje filtru.
- Filtr důkladně propláchněte horkou vodou. Zbavíte se tím "papírové" pachuti kávy a filtr i dripper nahřejete na správnou teplotu.
- Přidejte do filtru kávu. Doporučujeme čerstvě pomletou a také čerstvě praženou. Hrubost mletí je ideální větší než na espresso ale menší než na French Press. Množství kávy 70g/l (cca 18 g / 250 ml.).
- Malé množství vody (nejlépe filtrované o teplotě cca 92-94°C) nalijte do středu namleté kávy a nechtě kávu "kvést" 30-45 s.
- Postupně nalijte zbytek vody do drippu. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem. Tato část by měla trvat 3 min.
Obsah balení:
- Dripper Hario V60-02
- Odměrka na kávu v nezaměnitelném designu V60
Příprava kávy pomocí Hario V60